Avance Beauty en Wellness

Dermaroller

Micro Needling

Microneedling bestaat uit minuscule naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.

Afhankelijk van het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien en is de huid gevoelig. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid vermindert na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanblijven. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een SPF.

Door factoren als zonlicht en ontstekingen raakt de huid beschadigd. Deze huidbeschadigingen herstellen niet altijd mooi. Een dermaroller behandeling stimuleert het herstelproces.

Huidbeschadigingen met dermaroller herstellen 

Het dermaroller instrument kunt u zien als een rol met fijne naaldjes. Hiermee rollen we over de te behandelen huid waarbij de naaldjes de doorbloeding en de celdeling stimuleren. Na de behandeling herstelt de huid zich snel van de prikjes. Hierbij maakt het collageen en elastinevezels aan. De toename van deze lichaamseigen stoffen zorgt voor een strakkere en elastischere huid en herstelt de beschadigde huid.

De dermaroller behandeling

De behandeling begint met een intensieve reiniging van uw huid. Hierna begint de huidtherapeut met dermaroller. De rijen van fijne naaldjes maken prikjes van 0.5 mm tot 1.5 mm diep in de lederhuid. Uw huid word ingesmeerd met een verdovende crème waarna er intensief over uw huid gerold kan worden. Na het rollen met de dermaroller zal de huid gereinigd worden en wordt er een voedende en kalmerende huidverzorging aangebracht. Het aantal behandelingen varieert per persoon en indicatie. Vraag een eerste consult aan voor een individueel behandeladvies.

Na de behandeling

Uw huid zal zich na de behandeling snel herstellen. De roodheid zal nog enkele dagen aanwezig kunnen blijven. Het is belangrijk om uw huid na de behandeling goed te hydrateren en te beschermen tegen zonlicht. Blijf zoveel mogelijk uit de zon en gebruik een zonnecrème met beschermingsfactor 50. De huidtherapeut geeft u persoonlijk advies over de dagelijkse huidverzorging, passend bij uw huidtype en -probleem.

MAKKELIJK EN SNEL ZELF EEN AFSPRAAK INBOEKEN

Klik hier om een afspraak te maken