Avance Beauty en Wellness

Nagelstyliste

Bij een kennismaking vormen de handen vaak het eerste contact, onze handen kunnen dus gezien worden als een visitekaartje (zowel in een persoonlijke als professionele sfeer). Wanneer u het gevoel heeft dat uw handen niet representatief zijn wordt de kans gegeven aan onzekerheid, waardoor een afspraak of een leuk gesprek moeilijker begint dan nodig is. Onze nagelstyliste(s) kunnen van uw handen een visitekaartje maken, bij Avance Beauty & Wellness krijgt u persoonlijk advies en besteden we veel aandacht om te zorgen dat uw handen er weer representatief uitzien.

De geschiedenis van kunstnagels is eind van de jaren zestig begonnen. Toen werd het fenomeen “kunstnagels” geïntroduceerd in Nederland. De oorsprong hiervoor ligt in de Verenigde Staten. Deze oplossing is door de jaren heen verder verfijnd en uitgebreid zodat deze ook voor iedereen beschikbaar is. Er zijn een aantal systemen om kunstnagels mee te maken, waarvan de meest bekende en gebruikte acryl en gel zijn. Om uw nagels een extra dimensie te geven kunt u kiezen voor nailart. In goed overleg met u worden de verschillende mogelijkheden en wensen met u besproken met als doel: gezonde en mooie nagels.

Heeft u van nature broze nagels? Bijt u op uw nagels? Of zijn uw nagels beschadigd (door uw werk)? De nagelstyliste(s) van Avance Beauty & Wellness proberen samen met u een oplossing te zoeken!

 

Acryl of Gel nagels?

Veel mensen weten het verschil niet tussen acryl en gelnagels. En wat past het beste bij jou nagels?
Daar gaan wij u meer over vertellen.

Tot eind jaren ’70 waren kunstnagels vooral weggelegd voor de welgestelden. Toen in deze tijd acryl ontdekt werdt om kunstnagels van te maken, kwam nagelstyling ook bij de gewone mensen in het bereik. In de jaren ’90 werden ook de gels ontwikkeld om kunstnagels van te maken. Beide vormen zijn tegenwoordig ontzettend populair en betaalbaar. Wij leggen hieronder het verschil uit tussen deze twee.

Acrylnagels

Met een samenstelling van een vloeistof en een poeder worden acryl nagels gemaakt. Met een goede verhouding ontstaat er een bolletje wat over de nagels gelakt wordt. Bij acryl nagels is geen lamp nodig, het hard aan de lucht. Dit betekend wel dat er snel gewerkt moet worden. Nadat de nagels zijn uitgehard kunnen ze mooi in vorm gevijld en gepolijst worden. Daarna kan er nog een gellak of eventuele nail art op aangebracht worden.

Voordelen:

 • Acryl nagels zijn erg stevig. Ze kunnen, mits goed aangebracht, drie tot vijf weken blijven zitten. En ze blijven dus langer zitten dan gelnagels.
 • Een professionele nagelstyliste kan de acrylnagels gemakkelijk verwijderen. 

Nadelen:

  • Acrylnagels zijn wel zeer sterk, maar minder buigzaam. Als je de nagel stoot kunnen er breuken ontstaan.
  • De nagels kunnen dik aanvoelen met acrylnagels. Dit vindt niet iedereen prettig.
  • Bij het aanbrengen komen er chemische luchtjes vrij.

 

 

Gelnagels

Gelnagels worden gemaakt van polymeer hars en wordt in drie fases aangebracht. De gel wordt met behulp van UV-licht gehard. Als elke nagel een basislaag gel heeft wordt er een kleur aangebracht, die ook weer onder een UV-lamp wordt uitgehard. Dit wordt altijd in twee lagen aangebracht zodat de nagels stevig worden. Na elke laag moeten de nagels onder de lamp. Door al deze handelingen kost het veel tijd om ze te laten zetten.

Voordelen:

 • De nagels zien er natuurlijk uit en hebben een mooie natuurlijke glans.
 • Flexibel nagels waardoor ze minder snel breken bij hard stoten.
 • Minder chemische luchtjes tijdens het zetten.

Nadelen:

 • Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden.
 • Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
 • Heeft u intensief werk of zit u met uw handen veel in het water, dan kunt u beter kiezen voor acrylnagels.

 

MAKKELIJK EN SNEL ZELF EEN AFSPRAAK INBOEKEN

Klik hier om een afspraak te maken